Actum Byggnads AB
HEMOM OSSVÅRA TJÄNSTERREFERENSOBJEKTLEDIGA TJÄNSTERKONTAKT
REFERNSOBJEKT
Nedan visas ett utplock av projekt som Actum Byggnads AB arbetat med.

Kontor
Entreprenad i egen regi.

Area ca 1000 m2 i ett plan. Produktionskostnad ca 7,5 milj kr Fastighetsutveckling kräver aktivt engagemang och lokal representation. Vad är naturligare än att ett av våra första projekt i Vinsta innefattade nytt huvudkontor åt oss själva i ett tomt, förfallet industrihus. Idag blomstrar byggnadens användning med allt från gym, tryckeri, kontorshotell och dansskola, tillverkning av datorer till zoo. Fastigheten fick under sommaren -05 ny parkering då den befintliga gården inte kunde ta emot alla bilar längre...
 
Studentbostäder, restaurant, hund-dagis, livsmedelsbutik, matfabrik, kontor och kontorsvaruhus.
Entreprenad i egen regi.

Area ca 6000 m2. Produktionskostnad ca 55 milj kr. I ett totalkoncept innefattande allt från plan - och bygglovshantering till förvaltning och uthyrning har vi producerat 117 st lägenheter, gemensamma kök och tvättstugor i ett tomt kontorshus från -64. Byggnadens nya användning har dessutom lockat till sig nya etableringar av restauranter, livsmedelsbutik och samlingslokaler som närservice.
 
Gymnasieskola
Entreprenad i egen regi.

Area ca 1800 m2. Produktionskostnad ca 6,5 milj kr. Totalkoncept innefattande lov för ändrad användning och omtaxering av fastighet från industriverksamhet till skoländamål. Planering och produktion pågick i tre etapper för varje terminsstart och våning med ca 100 nya elever per etapp. Industribyggnaden från -66 används nu som gymnasieskola med ca 350 elever och lärare i 12 klassrum, grupprum, matsal och personalutrymmen fördelat på tre plan med nya interntrappor mellan planen.
 
Ombyggnad vindar
Kv. Tegelugnen. Totalentreprenad om ca 2,7 milj kr.

Nya terrasser och ombyggnad av vindar på uppdrag av Brf Nunnan, St:Eriksområdet Kungsholmen. Boende i huset gick samman i förening och utökade sina bef. lägenheter med nya vindsutrymmen och terrasser.
 
Tillbyggnad av kontor
Totalentreprenad om ca 3,7 milj kr.

Nya kontor, mötesrum, showroom och lager om ca 300 m2 åt Interski i Åre samt ny komplett övernattningslägenhet med kök och badrum. Byggnaden byggdes ut med ny flygel och ett genomgående bursrpåk mellan gammalt och nytt.
 
Nytt bibliotek Filmhuset, Gärdet
Delad entreprenad om ca 4 milj kr på uppdrag av Svenska filminstitutet genom Forsen projekt ab.
Nytt bibliotek i tre plan, upprustningsarbeten, förberedelser och anpassningar för nya hyresgäster har bedrivits under 04-06. Biblioteket är öppet för allmänheten sedan drygt ett år.
 
Gym och dansskola
Entreprenad i egen regi om ca 4,6 milj kr.

Oinredd och outhyrd källarvåning i industrihus i ny skepnad, bestående av danskola med 1200 elever med full aktivitet kvällar och helger samt gym med tillhörande solarium, aktivitetshall, omklädning, dusch och bastu.
 
Zoo
Entreprenad i egen regi om ca 4,2 milj kr.

Två driftiga entreprenörer/zooägare insåg efter att ha läst om planer på etablering av Coop Forum i Vinsta att tillströmning av potentiella zoo-besökare skulle öka markant. De startade i rasande fart sökandet av lämplig lokal och kom därigenom i kontakt med oss. Samarbetet ledde till att Stockholms största zoo i ett plan slog upp portarna hösten -05. Coop öppnade hösten -06 och Stockholms största zoo blev kort därefter ännu större genom att grannlokalen överlåtes och byggs om för att möta kundernas efterfrågan. Fastighetsutveckling när den är som roligast...
 


Posten företagscenter
Totalentreprenad om ca 20 milj kr.

Sortering, brevbärare och kundmottagning på ca 1300 m2 i nedlagda industrilokaler. Totalentreprenad innefattande upprustning även av övriga delar av fastigheten, stammar och installationer samt ny utvändig hiss och ny garagebyggnad för Postens bilar och cyklar.
 


Kulturrådet, Filmhuset
Delad entreprenad om totalt ca 27 milj kr, varav bygg ca 5,6 milj kr.

På uppdrag av Svenska filminstitutet genom Forsen projekt har under -06 bedrivits arbeten med nytt kontor åt Kulturrådet i Filminstitutets lokaler i Fimhuset. Uppdraget har varit att leda och platsadministrera samt utföra byggentreprenaden. Inflyttning sker första dec. 2006.
 


 Actum Byggnads AB, Siktgatan 1-3, 162 50 Vällingby, Stockholm.
 Tel: 08-29 29 30, Fax: 08-29 60 40, 08-56 30 64 90 mail info@actum.se
(C) Actum Byggnads AB. Alla Rättigheter reserverade.